Kerstin Billioth och Kerstin Aderup (fd Strömberg)

Vi är två damer i våra bästa år. Vi älskar att leva och allt som gör livet glatt. Du finner oss ofta rödvinsdrickande på Folkoperan och vi åker gärna på dansresa till Cuba. Vi är fördomsfria.

måndag, oktober 27, 2008

Telefonsamtal från Arne

A: Hej, min ros!
K: Hej Arne.
A: Kom över på en liten supé ikväll!
K: Nej men Arne, vi har ju paus.
A: Paus?
K: Ja, Arne. Paus.
A: Paus...
K: P-A-U-S
A: Paus...
K: Arne.
A: Kerstin!
K: Nu tycker jag att vi lägger på.
A: Du menar alltså att du vill ta en paus?
K: Vi har redan paus!
A: Paus!
K: Men Arne.
A (gråtfärdig): Paus!
K: Arne, nu måste jag lägga på.
A: Jag vill älska!
K: Arne, jag är på jobbet.
A: Kan jag komma dit?
K: Arne, nu lägger jag på.
A: Jaha.
K: Men Arne. Jag måste jobba nu.
A: Ja, ring mig ikväll då.
K: Nej, Arne
A: Pausen ja.
K: Precis Arne.
A: Då säger vi väl så.
K: Hejdå, Arne.
A: Farväl! (slänger på luren)

Herregud. Min kollega Majken satt och fnissade bakom sitt skrivbord under tiden samtalet pågick. Hon vet allt om min relation med Arne. Det är en söt flicka. Hon säger att hon önskar att hon är som jag när hon blir äldre. Hon "dejtar" en ung man som inte vill binda sig. Jag ser på Majken att hon blir sårad fast hon försöker spela tuff bakom sin kantiga mörka lugg. "Ta för dig av livet Majken" brukar jag säga.

/Kerstin Billioth

Etiketter:

Söndagsbio

Igår kväll var jag och såg Woody Allens nya film "Vicky Cristina Barcelona". Den var mycket vacker. Fylld av åtrå, passion, utsökta miljöer, rapp dialog, hetsigt måleri och svartsjuka. Ja, allt som är att leva. Efteråt gick jag raka vägen hem och onanerade.

/Kerstin Billioth

Etiketter:

söndag, oktober 26, 2008

Uffe och Kärran?

När jag vaknade i natt låg Ulf och tittade på mig. Han stängde ögon när han såg att jag vaknat, som om han skämdes för sin fascination. Då låg jag och tittade på honom en stund. Hans grova näsa, rödlätta hudfärg, långa ögonfransar och stora mjuka mun. Det var nästan som om jag fick en utanför kroppen upplevelse. Vad gör jag här? För fyra år sedan låg jag i en enorm dubbelsäng med mjuka lakan och lyssnade på när Göran snarkade och låg och spände käkarna och surade även när han sov. Jag försökte ofta på den tiden fly in i litteraturen. Mina finaste stunder var inte i verkligheten utan snarare i Bröggers Creme Fraische, eller när jag i smyg läste någon av novellerna i Venusdeltat, inte de där supersnuskiga utan de där lite mer lagom. Men nu låg jag alltså här med Ulf Andersson, 31 år och städare på södersjukhuset. Han flyttade hemifrån för något år sedan och han vet inte vem Susan Faludi är. Han gör slut på en ketchupflaska på en vecka och föraktar ekologiskt odlat. Han porrsurfar och har metro som sin enda informationskälla. Han är intresserad av sport och sex och… ja vad mer? Jag vet inte. Hur kan jag få stimulans av honom, mer en rent fysiskt? Han är ju ganska gullig även om han kan vara råbarkad och rätt så plump ibland. I plumpheten kan han vara lik Göran. Slänga ur sig saker som ”kvinnogöra” och sådant. Men samtidigt ser han upp på mig på ett sätt som Göran aldrig gjorde. Göran njöt ju av att se ner på mig, det var ju snudd på ett intresse, en hobby. Ulf har en manlig men mjuk blick på mig. Det är den jag tycker om. Ulf och Kerstin. Kerstin och Ulf. ”Vi ska på middag hos Kerstin och Ulf.” Kärran och Uffe. ”Vi ska träffa Kärran och Uffe på Big Ben.” När börjar det nya livet och hur blir det?

/Kerstin Aderup

söndag, oktober 19, 2008

Toaletthyfs

I fredags skulle jag besöka toaletten på jobbet. På väg in mötte jag en man som precis varit där. Inne på toaletten luktade det mycket illa - detta kan jag hantera, det är naturligt att det som försiggår inne på en toalett ibland ger upphov till otrevliga odörer. Dock finns det en sak jag inte kan acceptera - när det lämnas kvar spår av avföring i toalettstolen. Vad tror egentligen män att den där toalettborsten är till för? Tror de att det är en prydnad? Varför är det så omöjligt att titta efter när man spolat? Eller tittar de och helt enkelt struntar i det? Tänker de rentav "vilket stor och stark karlakarl jag är som kan få till en sådan mustig omgång att en spolning inte är nog"? Jag blir upprörd när jag tänker på det. Sedan behöver man ju inte vara som min fd man Hans som spritade toalettsitsen efter varje gång han kastat vatten och händerna efter varje gång vi älskat. Var finns den sunde mittemellan-mannen? Utan anala störningar eller grottmanstendenser? Borde jag ringa Arne?

/Kerstin Billioth

lördag, oktober 18, 2008

Fejkad orgasm

Det har givits ut en bok på temat fejkad orgasm. Det lustiga är att jag tror att Göran, min exman mot slutet sysslade med detta. Den var liksom halvhård och sedan grymtade han en stund och sedan drog han sig ur och gick snabbt in på toaletten, där han stannade en lång stund. Det var tyst inne på toaletten, som om han bara stod där inne och tittade sig själv i spegeln. Det kändes så snopet. Det fanns inga tecken på att han ejakulerat. Detta var såklart inget vi kunde prata om. Under en period fanns det ett paket med Viagra i toalettskåpet. Inte heller detta avhandlades. Skönt att det är över.

/Kerstin Aderup

Etiketter:

onsdag, oktober 15, 2008

Förstå mig utan ord för bövelen!

Arne ringde precis och undrade varför vi inte setts "på några dar". Han har alltså inte alls förstått att jag har en mansfri period. Typiskt karlar.

/Kerstin Billioth

Rätten att blogga

Jag läste en artikel om en kvinna som blev avskedad när hon bloggade på sin arbetsplats. Är det inte typiskt att det var just en kvinna? En kvinna som bejakar kreativiteten inom sig, nej, nej, stopp och belägg, här ska ej förspillas någon tid på "trams". Medan den manlige chefen säkert tar med affärsbekanta på porrklubb och betalar med företagskortet. Jag bloggar för det mesta hemma i min "skrivarlya" som jag inrett med lilaturkosa tyger och en inramad plansch med Rolling Stones-tungan. Men om jag får ett infall, känner ett behov, så bloggar jag självfallet på arbetstid. Jag gör det helt öppet. Om någon kollega ställer en fråga samtidigt som jag bloggar säger jag "Jag är upptagen!" och fortsätter att blogga. Jag bloggar när jag vill. Jag är en fri själ. Äntligen.

/Kerstin Billioth

Etiketter:

tisdag, oktober 14, 2008

Begären

Jag har börjat röka igen. Det hela var mycker märkligt. Jag strosade runt på stan och bestämde mig plötsligt för att gå in på Prinsen för att dricka ett glas vin. Halvägs in genom dörren fick jag ett stark känsla från förr. Det pirrade till i kroppen och jag ville plötsligt röka. Det har jag ju inte gjort sedan jag fick barn och det var ju över 30 år sedan. Jag gick på snabba fötter till tobaksaffären köpte ett paket "cigg", en ask tändstickor och gick tillbaka in på Prinsen och slog mig ner vid ett bord. Beställde in ett glas rödvin drack några klunkar och kände hur hela kroppen slappnade av. Jag tog upp en cigarett, tände och drog ett djupt bloss. Det var underbart och jag blev yr. Det gick ca 30 sekunder av pur lycka.

Ja, ni kan ju tänka er vad som hände sedan.

Förvåning - Skam - Besvikelse - Ilska - I den ordningen.

/Kerstin Aderup

Etiketter:

måndag, oktober 13, 2008

Osexiga köpcentrum

Kära Kerstin! Det är inte dig det är fel på. Det är Ringens köpcentrum. Det är nästintill omöjligt att vara sexig där. Det är överhuvudtaget svårt att vara sexig i köpcentrum. I småbutiker däremot är man sexig nästan per automatik. Jag köpte mina MC-boots i en liten secondhand-butik på Söder. Flickan i affären sa att jag såg "cool" ut. Jag känner mig oövervinnelig i de där bootsen. Som att jag skulle kunna sparka män i pungen om det skulle behövas.

/Kerstin Billioth

söndag, oktober 12, 2008

Ecco homo

Lustigt att du vill ha en mansfri period Kerstin, just som jag tänkte gå in i det motsatta. Jag är trött på att plantera om blommor nu. Häromdagen var jag på stan och tänkte köpa mig ett par höga svarta skinnstövlar med höga klackar. Jag gick in i Eccobutiken och provade ett par. Stövlarna satt bra, det var klack och de var feminia, men ändå så kände jag mig inte sexig när jag såg mig i spegeln där i Ringens köpcentrum. Då undrar man ju. Är det jag eller är det Ecco? Jag kanske måste söka mig till andra butiker.

/Kerstin Aderup

lördag, oktober 11, 2008

Mansfri period

Jag orkar inte träffa Arne på ett tag. Jag måste vila från män. Vad är det för fel på män egentligen? Anders Eklund, Tito Beltran, Papa Dee. Jag mår illa. När Arne får sin utlösning kan jag inte låta bli att tänka på den stackars barnflickan som kände Titos "geggamoja" mellan benen. Är det sant det där med att män är djur och vandrande dildos? Min dildo verkar förresten ha fått fötter, den ligger inte kvar i den stora vackra sammetsasken från Indiska. Jag tror att Arne har gömt den, att han känner sig hotad av den. Den är rosa och har en liten kanin. Ja, i alla fall, överallt finns monster, det är så jag känner just nu. Jag tänker mig att alla män är som sinnessjuke Sigfrid på bröllopsnatten i Kerstin Thorvalls "När man skjuter arbetare". Frustande våldsamma varelser från en annan planet (Mars?). Ibland ser jag något glimma till i Arnes blick som skrämmer mig. Det är inte åtrå, det är något annat djuriskt. Skulle han kunna slå mig? Jag kan inte vara helt säker. Min förre man Hans slog mig aldrig. En gång när vi grälade brottade jag ner honom.

/Kerstin Billioth

Etiketter:

måndag, oktober 06, 2008

Finanser

Jag har väl aldrig brytt mig om världspolitik. Det var Görans domän när vi var gifta. Han brukade grymta till bakom tidningen ibland och då slog jag genast dövörat till. Men nu kan jag inte låta bli att nästan bli lite till mig i trasorna när hela världsekonomin håller på att falla sönder. Jag känner mig uppfriskad, glad, sprallig och nästan som sexuellt upphetsad. Jag vet inte vad som tagit åt mig. När jag ser Henry Paulsons kala, blanka, svettiga hjässa och huvudform kan jag inte låta bli att associera. Det är som alla dessa gubbar står med byxorna nere och allt vi kan göra är att flytta ut i djungeln och leva som infödingar. Vira in oss i stora vackra skinn, dansa och leva av naturens resurser.

/Kerstin Aderup

Etiketter:

torsdag, oktober 02, 2008

Vilse

Förlåt min frånvaro. Jag har varit angripen av passion. Jag har varit besatt. Jag har ätit, sovit, andats Arne Arne Arne. Hans väsen har bosatt sig under min hud, vandrat genom min kropp, min själ, mina trosor, vänt ut och in på hela mig. Hans händer har varit överallt på min kropp, i min kropp, under och över och från sidan. Arne, Arne, Arne. Det är förfärligt. Jag har tappat bort mig själv någonstans i lurvet på hans bringa. Jag vill hitta tillbaka till mig själv, till Kerstin. Jag vill köpa en kappa som Arne tycker är ful, jag vill strunta i att raka mina armhålor. Jag vill bli fri från Arne. Jag vill ha det knapplösa knullet åter.

Nu ska jag sova en stund.

/Kerstin Billioth

Etiketter: